آموزش ساخت فلزیاب: سه روش ساده برای ساخت فلزیاب

ساخت یه فلزیاب برای خودتون میتونه سرگرم کننده و آموزنده باشه. همونطور که میدونید ساخت فلزیاب های مرسوم هم نیاز به کیت های مخصوص و هم دانش عمیقی از الکترونیک داره. در این مطلب قصد داریم تا به شما آموزش بدیم که چگونه یک نسخه خانگی و ساده فلزیاب بسازید. سریع ترین راه استفاده از قطب نما گوشی هوشمندتونه. روش ساده تر اینه که از یک ماشین حساب و یک رادیو استفاده کنید

روش اول : استفاده از ماشین حساب و رادیو برای ردیابی فلزات

آموزش ساخت فلزیاب ساده با ماشین حساب و رادیو

1.رادیو را در بالاترین باند تنظیمات AM قرار دهید

مطمئن شوید که به هیچ پایگاهی وصل نباشید.شما باید صدای استاتیک را به طور پیوسته و واضح بشنوید زیرا هنگامی که دستگاه فلزی را ردیابی کند ، می توانید هر گونه تفاوتی در صدا (تن) را بشنوید.

آموزش ساخت فلزیاب ساده با ماشین حساب و رادیو

2.نصب کردن سری جست و جو

ماشین حساب خود را روشن کنید.سپس دو دستگاه ( ماشن حساب و رادیو ) را پشت به پشت هم قرار دهید تا زمانی که صدای ( تن ) مداوم حذف شود.شما باید دستگاه را در یک زاویه و یا فاصلۀ مشخصی تنظیم کنید تا بتوانید این تن را دریافت کنید. metaldetector

آموزش ساخت فلزیاب ساده با ماشین حساب و رادیو

3.دو دستگاه را در موقعیت مناسبی با چسب به هم بچسبانید

هنگامی که رادیو و ماشین حساب صدای درستی تولید می کنند ، شما باید در همان وضعیت آن ها را با چسب به هم بچسبانید.اگر فاصلۀ آن ها برای به هم چسباندن مناسب نباشد ، آن ها را در همان وضعیت بر روی یک تخته بگذارید.این کار باعث می شود تا سری جست و جو ، هنگام ردیابی فلزات ، کار خود را به درستی و کامل انجام دهد.
آموزش ساخت فلزیاب ساده با ماشین حساب و رادیو
4.نصب کردن سری جست و جو به میله
می توانید از دسته جاروب و یا دسته بلند مشابه به عنوان شفت ( میله ) استفاده کنید.از نوار چسب برای چسباندن شفت استفاده کنید.همچنین می توانید از بست برای محکم نگه داشتن این دو قطعه استفاده کنید.
آموزش ساخت فلزیاب ساده با ماشین حساب و رادیو

5.تست کردن ردیاب با لوازم فلزی منزلابتدا باید با قرار دادن یک قاشق بر روی میز ، کار کردن ردیاب خود را بررسی کنید.ردیاب را نزدیک قاشق ببرید ، منتظر شنیدن صدای بوق و یا هر صدای جدید باشید.اکنون پس از چک کردن ردیاب خود ، می توانید آن را به بیرون از منزل خود برده و هر گونه فلزی را ردیابی کنید.

روش دوم : تبدیل موبایل به ردیاب فلزات

آموزش ساخت فلزیاب ساده با ماشین حساب و رادیو

1.دانلود نرم افزار ردیاب فلز

گوشی های هوشمند ، ابزارهایی الکتریکی می باشند به همین دلیل میدان مغناطیسی ایجاد می کنند.برنامه های کاربردی زیادی وجود دارند که اجازه می دهند تا از میدان مغناطیسی گوشی خود برای ردیابی فلزات استفاده کنید.یکی از این برنامه ها ” ردیاب فلز Metal Detector ” نام دارد که می توانید آن را اپ استور یا گوگل پلی دانلود نمایید.
آموزش ساخت فلزیاب ساده با ماشین حساب و رادیو
2.برنامه را باز کنید و گوشی خود را نزدیک فلز ببرید

هنگامی که برنامه را دانلود کردید ، برنامه را باز کنید.تنظیمات را انجام دهید تا برنامه به درستی اجرا شود سپس موبایل را نزدیک هر شیء فلزی ببرید تا ردیابی کند.


آموزش ساخت فلزیاب ساده با ماشین حساب و رادیو

3.مشاهده تغییر میدان مغناطیسی اندازه گیری

برنامه ردیاب فلز از طریق اندازه گیری تغییرات مغناطیسی موبایل شما کار می کند.وقتی از کنار فلزی عبور کنید ، با این میدان ارتباط برقرار می کند و برنامه این ارتباط را تشخیص می دهد.این فعل و انفعالات ، هنگامی که از شی به سمت شی دیگر حرکت می کنید ، به عنوان نوسان در میدان مغناطیسی نمایش داده می شود.
● برای مثال ، وقتی از کنار یک شیء فلزی می گذرید ، مقدار میدان مغناطیسی به طور چشمگیری افزایش می یابد که نشان دهندۀ این می باشد که یک شیء فلزی پیدا کرده اید.

روش سوم : نصب کیت ردیاب فلزیاب

آموزش ساخت فلزیاب ساده با ماشین حساب و رادیو
1.نصب قطعات

شما می توانید کیت ردیاب فلزی که دارای انواع قطعات مختلفی می باشد ، خریداری کنید.بعضی از این کیت ها دارای سیم پیچ و شفت می باشند.بعضی از کیت ها فقط جعبه کنترل دارند.کیتی را انتخاب کنید که مجهز به قطعات مورد نیاز شما باشد سپس طبق دستورالعمل ، قطعات را نصب کنید.

● اگر کیتی را انتخاب کنید که قطعات کمی داشته باشد ، شما باید لوازم جانبی مانند سیم پیچ و شفت را خودتان تهیه کنید.

آموزش ساخت فلزیاب ساده با ماشین حساب و رادیو

2.مدار را جوش دهید

برای کامل کردن مدار ، باید جعبه کنترل را لحیم کاری کنید.برای جوش دادن قطعات به آهن و یا قلم لحیم کاری نیاز دارید.اگر تا به حال لحیم کاری نکرده اید ، باید از کسی بخواهید تا این کار را برایتان انجام دهد.

آموزش ساخت فلزیاب ساده با ماشین حساب و رادیو

3.تست کردن ردیابی فلزات

هنگامی که ردیاب فلز را مونتاژ کردید ، باید آن را تست کنید.فلزات مختلفی را بر روی زمین بگذارید و سیم پیچ را به اطراف آن ها ببرید.اگر سیم پیچ فلزات را ردیابی کرد ، دستگاه شما سالم می باشد و می توانید از آن به راحتی استفاده کنید.

فلزیاب حرارتی راداری چه نوع دستگاهی است؟

فلزیاب حرارتی راداری یا رادار زمینی دستی توانائی کاوش اهداف را با رنگ و اعداد VDI متعلق به همان هدف یا طلا را دارا می‌باشد و با هر دو نرم‌افزار برنامه لکه رنگ سه رنگ و نرم‌افزار تفکیک رنگ COL PRO عمل مینماید. فلزیاب راداری حرارتی از آن دسته سیستم‌های می‌باشد که مترادف رادار زمینی دستی و زیر مجموعه یا پائین دست آن می‌باشد. فلزیاب حرارتی راداری از سیستم‌های هستند که هم با برنامه P.I.P و TCO عمل مینمایند و نوع لکه رنگ و اعداد آن بنابر جدول CCS می‌باشد.

فلزیاب حرارتی رنگ زنده

در رادار زمینی دستی حرارتی یا دستگاه فلزیاب حرارتی راداری رنگ زنده از سطح زمین را که حاصل تغییرات دما و حرارت در روی زمین و لایه‌های زیر زمین می‌باشد را میتواند با رنگ‌های متفتوت آشکار نماید که این تغییرات رنگ‌ها به صورت رنگ زنده بر روی صفحه نمایشگر مخصوص آشکار میگردد.

وضعیت حرارت بر فلزیاب

وضعیت حرارت یا دما متعلق به صحنه کار بر روی جریان هدف یا طلا و تشخیص سیستم فلزیاب موثر خواهد بود. سرما و گرما و تغییر دما میتواند بر روی واکنش و سرعت واکنش سیستم فلزیاب اثر متقابلی داشته باشد. گرما زیاد موجب بالا رفتن سرعت در واکنش و کاهش در توان تشخیص مرکز طلا یا هدف میگردد. سرما زیاد باعث پائین آمدن سرعت در عکس العمل و کاهش نفوذ به عمق یا لایه‌های زمین در فلزیاب میگردد.

اختلاف حرارت

اختلاف حرارت در سطح یا لایه‌های زمین میتواند خطا در فلزیاب ایجاد نماید یا خطا فلزیاب را افزایش دهد و در صورتی‌که در یک صحنه کار در قسمتی از زمین تغییرات ناگهانی در نوع مواد معدنی یا منابع پدید آید در ثبات فلزیاب اثر مستقیم داشته و این اختلاف نوع مواد معدنی و منابع در سطح و زیر زمین میتواند موجب تغییر حرارت در آن نقطه شده زیرا فشار نیروی مغناطیسی در این محدوده یا نقطه یا مرز تغییرات افزایش میابد.

منبع: ویکی پدیا

نحوه تشخیص دستگاه فلزیاب حرفه ای از دیگر فلزیاب ها

فلزیاب حرفه‌ای در نوع عملیات برای تجسس هدف اصلی یا طلا یا برای نقطه زنی در شرایط تصویری نیازی به حضور یا وجود کویل یا لوپ با سیم پیچ نداشته و دارای سنسور مادون قرمز یا سنسورالتراسونیک یا سنسور نوری حرارتی میباشد.

فلزیاب حرفه‌ای دارای صدا

فلزیاب حرفه‌ای یا رادار زمین دستی حرفه ای یا معدن یاب حرفه ای که دارای صدا میباشد باید دارای تنظیمات مربوط به صدا در وضعیت تغییر نوع صدا بصورت دستی توسط اپراتور فلزیاب باشد و فلزیاب حرفه ای یا رادار زمینی دستی حرفه ای یا معدن یاب حرفه ای دارای صدا دارای تنظیمات صدا بصورت تند و بم و تیک تیک میباشد و نوع صدا را میتواند اپراتور با کلید PU/TON تعیین نموده و با تن اجاست TONE ADJUST وضعیت صدا زمینه را تغییرات داده تا بهترین صدا زمینه در آن محدوده بدست آورد.

پیشرفته ترین فلزیاب

پیشرفته ترین فلزیاب یا فلزیاب حرفه‌ای PROFESSIONAL در نوع طراحی مدار خود میتواند از باتری های کوچک نیز بهره ببرد زیرا قطعات الکترونیک جدید بسیار کوچک و با توان بالا و کارایی با کیفیت خوب میباشد و عملکرد قطعات الکترونیک جدید که در دستگاه  فلزیاب حرفه ای پیشرفته فرکانسی بکار برده می شود به نسبت نوع و مدل خود بسیار قوی تر عمل نموده و دارای ابعاد کوچکتر به نسبت دیگر فلزیاب های مغناطیسی میباشد و از آنجا که در فلزیاب های فرکانسی طبق اصول رادار میتوان از کویل یا لوپ بهره نبرده و سنسورهایی با عملکرد جریان فرکانس عمل مینماید حمل و نقل آن نیز آسان تر است.

فلزیاب حرفه‌ای

فلزیاب حرفه‌ای پیشرفته که از دسته جدیدترین فلزیاب ها میباشد دارای مدار الکترونیکی ردیاب یا شعاع زن آنتنی با فلزیاب تصویری به همراه هم در یک مدار طراحی شده است و توان آن برای تشخیص اهداف بالا در زمینه تفکیک DISCRIMINATION طلا ، نقره ، مس ، روی ، آهن ، نیکل و کروم بسیار دقیق میباشد.

البته فلزیاب فوق حرفه‌ای پیشرفته نیز در نوع فلزیاب تصویری و آنتنی یا فلزیاب ترکیبی یا فلزیاب چند منظوره نیز به بازار فلزیاب ارائه میگردد که دارای انواع سنسور با توان عملیاتی فرکانس و تشعشعات الکترومغناطیس میباشد و همین نوع سیستم فرکانسی میتواند با کویل یا لوپ سیم پیچ دار نیز بصورت مجزا یا همراه سنسور نوری حرارتی یا سنسور مادون قرمز یا سنسور التراسونیک عمل نماید.

انواع فلزیاب حرفه‌ای

فوق پیشرفته ترین فلزیاب های امروزه در دنیا از نوع فلزیاب های فرکانسی ، فرکانس القایی ، فلزیاب جذبی و رادار زمینی دستی با تنظیمات تفکیک و تشخیص EDIT یا VDI DISC و سطح و حجم ترشهولد THRESHOLD یا تارگت ایکس TARGET X میباشد.

قدرت فلزیاب حرفه‌ای

قدرت فلزیاب حرفه ای یا رادار زمینی دستی یا معدن یاب به نوع آن بستگی دارد ولی قدرت فلزیاب حرفه ای به داشتن اطلاعات از نوع عملکرد فلزیاب نیز وابسته است و کار کردن با یک فلزیاب حرفه ای باید با دقت به انجام برسد زیرا یک فلزیاب حرفه ای برای کار حرفه ای طراحی شده است و کار فلزیاب حرفه ای به مراحل دقیق شرایط تشخیص هدف به نسبت نوع مواد معدنی و منابع صحنه کار و وضعیت آلیاژ هدف وابسته است و این ایجاد ارتباط به قدرت کار اپراتور فلزیاب یا رادار زمینی دستی یا معدن یاب وابسته است.

منبع: ویکی پدیا

فلزیاب تصویری چیست و چگونه کار می کند؟

 فلزیاب تصویری در دسته فلزیاب هایی قرار می‌گیرد که با تعیین نوع تنظیمات در مدار اصلی فلزیاب تصویری و برنامه نرم‌افزار فلزیاب تصویری عمل تفکیک طلا یا انواع فلزات از دیگر منابع و مواد معدنی و سنگ‌ها یا کانی‌های دارای وضعیت مشابه هدف اصلی یا طلا را تشخیص داده و بصورت لکه رنگ منظم و نامنظم در کنار انواع لکه رنگ مجزا آشکار نماید، و این عمل در دستگاه فلزیاب تصویری کاربرد داشته یا بدست می‌آید که آن Metal detector برای تشخیص و عملکرد فلزات یا طلا از طریق فرکانس عمل نماید زیرا فرکانس طلا یا فرکانس فلزات شکل گرفته از انرژی درونی طلا یا فلزات می‌باشد که وابسته به ملوکول درونی طلا یا فلزات است و وجود میدان الکتریکی در کنار مغناطیس موج الکترومغناطیس را شکل داده که ازآن فرکانس طلا یا فرکانس فلزات پدید می‌آید که برای فلزیاب فرکانس القایی یا فلزیاب جذبی با تنظیمات تفکیک و تشخیص EDIT یا VDI DISC و سطح و حجم ترشهولد THRESHOLD یا تارگت ایکس TARGET X قابل تشخیص می‌باشد.

تصویری از مدل لکه رنگ

نوع دیگر سیستمهای تصویری لکه رنگی می‌باشد که اهداف و تغییرات را به صورت لکه رنگ نشان می‌دهد که شرایط لکه رنگ مانند همان شرایط تصاویر و اعداد قراردادی در مدل فرکانسی جذبی را درار هست با این تفاوت که لکه رنگ با چند نوع رنگ در پس زمینه ظاهر می‌گردد و هر سیستم در نرم‌افزار مختصاتی خود تنظیمات فیلتر مخصوص خود را دارا می‌باشد که در آموزش آن نرم‌افزار بیان گردیده است و بعضی نرم‌افزارها مختصاتی که بر روی صفحه نمایشگر یا ال سی دی یا کامپیوتر نصب می‌گردد قابلیت بهره‌برداری را دارا می‌باشد.

نوع رنگها در سیستمهای لکه تصویری

هر طراحی بنابر نوع طراحی خود امکان دارد رنگ خاصی را انتخاب نماید که عمدتاً رنگ کلی در این برنامه‌ها رنگهای قرمز، سبز، آبی، زرد و سفید می‌باشد.  رنگ به صورت رنگهای قرمز، سبز، آبی، زرد و سفید و لکه‌ها به نسبت طراحی نوع برنامه و رنگ‌ها ظاهر می‌گردد. در بعضی مواقع لکه رنگ پدید آمده روشن‌تر یا پر رنگتر از رنگ پس زمینه که اکثریت زمینه را گرفته یا دارا است ظاهر می‌گردد؛ و امکان اینکه تصویر یا صدا یا حرکت آنتن برای اهداف غیر آهنی، دقیقاً در مرکز هدف توسط سیستم ثبت و مشخص نگردد، وجود دارد. 

فلزیاب تصویری رنگ اسکن

فلزیاب تصویری با لکه رنگ های متفاوت میتواند وضعیت هدف را در اسکن مشخص نماید و رنگ اسکن فلزیاب تصویری که بصورت رنگ پس زمینه و رنگ لکه رنگ میباشد از تفاوت وضعیت صحنه کار میباشد و شرایط تشخیص طلا یا فلزات با لکه رنگ های متفاوت مربوط به فلزیاب تصویری فرکانسی با تفکیک عدد VDI در ادیت EDIT و ترشهولد THRESHOLD سطح و حجم میباشد که این اجازه را به وضعیت مدار فلزیاب فرکانسی می دهد که بتواند انواع امواج الکترو مغناطیس از دیگر منابع را طبق انرژی فرکانس طلا یا فلز تعیین شده را جداگانه تشخیص داده و مشخص نماید و به همین دلیل در اینگونه فلزیاب تصویری لکه رنگ ها میتواند برای یک فلز یا طلا متفاوت باشد چون خود را با شرایط صحنه کار و وضعیت هدف یا طلا سازگار نموده تا طلا یا هدف مورد نظر را در دید خود قرار داده و این اثر تغییر یا تفاوت رنگ لکه رنگ بیشتر برای این پدید می آید که این نوع فلزیاب تصویری فرکانسی عوامل ایجاد کننده اثر منابع و مواد معدنی یا ذرات مزاحم را در تفکیک از دید فلزیاب تصویری فرکانسی خارج نموده ولی انرژی فرکانس طلا یا فلز را تشخیص داده و هدف یا طلا را بصورت لکه رنگ منظم بخصوص در صحنه کار اصلی مشخص مینماید.

منبع: ویکی پدیا

فلزیاب چیست و چگونه کار میکند؟ همه چیز درباره دستگاه فلزیاب

فلزیاب وسیله‌ای است که برای پیدا کردن اجسام فلزی مخفی و یا گم شده درون زمین، دیوار یا اجسام دیگر به کار گرفته می‌شود.

دستگاه فلزیاب‌ها میدان مغناطیسی را در اطراف دیسک جستجوگر خود ایجاد می‌کنند. زمانی که جسم فلزی در محدوده میدان مغناطیسی قرار بگیرد شدت میدان مغناطیسی تغییر کرده و دستگاه فلزیاب با این تغییرات متوجه وجود فلز در اطراف دیسک خود خواهد شد و آنرا آشکار و اطلاع می‌دهد. هر چقدر شدت میدان مغناطیسی تولید شده توسط دستگاه بیشتر باشند عمق کشف فلز بیشتر خواهد بود. عمق کاوش توسط فلزیاب با توجه به اندازه، شکل و جنس فلز تغییر می‌کند کمتر یا بیشتر می‌شود.

انواع فلزیاب

فلزیاب‌های تفریحی (VLF)

این دسته فلزیاب‌ها که معمولاً خیلی سبک و بوده و دیسک آنها کوچک (دیسک استاندارد آنها ۲۵ سانتی‌متر) می‌باشد و عمق کاوش فلز آنها نیز معمولاً کمتر از یک متر می‌باشد. به این معنی که یک فلز به شکل مربع به اندازه ۱متر در ۱متر را حداکثر می‌تواند از فاصله یک متری پیدا کند. دستگاه فلزیاب‌ های تفریحی برای پیدا کردن فلزات در سطح خاک طراحی شده‌اند. این نوع فلزیاب‌ها دارای صفحه نمایشگری دیجیتالی و پیشرفته می‌باشند. فلزیاب‌های تفریحی که دارای نمایشگر دیجیتالی می‌باشند قدرت تفکیکی تفریابا برابر با ۸۰٪ دارند. به این منظور که می‌توانند فلزات آهنی را از فلزات غیرآهنی با دقت ۸۰ درصد جدا کنند.

فلزیاب‌های پیشرفته‌ای (PI)

فلزیاب‌های پیشرفته، قدرت بسیار بیشتری نسبت به دیگر فلزیاب‌ها دیگر را دارا می‌باشند. فلزیاب‌های پیشرفته دارای وزن نسبتاً سنگینی هستند زیرا که در آنها به یلت مصرف مضاعف برق از باتری‌های اسیدی مشابه موتورسیکلت استفاده شده. و معمولاً خود فلزیاب یا باتری آنها یا هر دوی آنها به کمر بسته می‌شود. فلزیاب‌های پیشرفته قدرت تفکیک زیادی ندارند و نمی‌توانند فلزهای آهنی را از غیر فلزی جدا کنند و هر فلز یا آلیاژی را ببینند اطلاع می‌دهند. فلزیاب‌های پیشرفته مانیتور ندارد و ساده می‌باشند.

فلزیاب‌های صنعتی

از فلزیاب‌های صنعتی در صنعت‌های مختلف مثل فرش ماشینی-و صنایع بسته بندی- چوب بری و کارخانه‌ها استفاده می‌شود.

فلزیاب‌های با امکان فرستنده و گیرنده (TR)

فلزیاب‌های فرستنده – گیرنده از یک عدد دیسک فرستنده در جلو و یک دیسک گیرنده در انتها دستگاه که معمولاً به شکل مربع می‌باشند تشکیل شده‌اند. فلزیاب‌های فرستنده / گیرنده قدرت تفکیک ندارند و فقط برای پیدا کردن فلزات بزرگ مانند لولهٔ آب و رگه‌های بزرگ فلزی طراحی شده است وگاهی انبوه یاب گفته می‌شود. کار کردن با این فلزیاب هاسخت بوده و به دلیل دشوار بودن تنظیمات فلزیاب – – گم کردن هدف –اشتباهات زیاد – استباه در تعیین محل دقیق فلز – از فروش عمومی زیادی برخوردار نبوده.

منیع: ویکی پدیا